ISTORIJAT

001-strana-4-sl-1

Privredno društvo Lutrija Crne Gore AD osnovano je 1960. godine. Iz javnog preduzeća-državnog 1997. godine transformisana je u akcionarsko društvo. Vlasnički udio od 46% kapitala država je berzanskom transakcijom prodala 2005. godine. Osnovna djelatnost privrednog društva Lutrija Crne Gore je priređivanje igara na sreću, a jedna je od osnivača i članica Asocijacije lutrijskih organizacija jugoistočne Evrope.

Već godinama unazad privredno društvo Lutrija Crne Gore bilježi odlične rezultate u sferi redovnih djelatnosti, ali i servisiranja obaveza po osnovu poslovanja. Na osnovu koncesionih naknada koje privredno društvo Lutrija Crne Gore redovno isplaćuje, za period od 2006. do 31.12.2013. godine državi Crnoj Gori uplaćeno je 3 932 615.17€.

Kao lider u priređivanju igara na sreću, privredno društvo Lutrija Crne Gore u svojim projektima prevashodno je okrenuta mladim ljudima zbog čega je dobitnica laureata u toj oblasti na našim prostorima. U ovaj kompaniji od 322 zaposlena čak 80% perspektivnih i obrazovanih lica ispod 27 godina pokriva najodgovornija radna mjesta, a na osnovu neto ličnih primanja u proteklih 7 godina isplaćeno je ukupno 6 614 839.00€.

Ističemo da je 2013. godine ostvaren dobitak sa sedam pogodaka u igri na sreću Loto 7/33 u iznosu od 177 623.01€. Takođe podsjećamo da je u avgustu 2009. godine u Lotou 7/39 ostvaren dobitak sa 7 pogodaka u iznosu od 1 558 660,04€ u Nikšiću i u avgustu 2010. godine u Lotou 7/39 u iznosu od 442 575.44€ u Bijelom Polju.

Tokom proteklih par godina kroz Lutrijine igre na sreću podijeljeno je više od 100 automobila!

Osim društvene odgovornosti koja se ogleda u poslovanju u skladu sa zakonom, pozitivnim propisima i redovnom izmirivanju koncesionih naknada, poreskih i svih drugih obaveza, Lutrija Crne Gore je uključena i u niz aktivnosti u cilju zadovoljenja drugih društvenih potreba od javnog interesa iz oblasti: obrazovanja, kulture, sporta, kao i donacijama u socio-humanitarne svrhe, donirajući po tom osnovu za naše prilike rekordnih 361 057.77€.

INFORMATIVNI MEMORANDUM

Osnovni podaci o društvu:

NAZIV: »LUTRIJA CRNE GORE AD« osnovana 1960. godine

Lutrija Crne Gore je osnovana 1960. godine kao državno preduzeće koje je kroz prethodni period mijenjalo svoj organizacioni status. Na dan 1. oktobar 2022. god. posluje kao Akcionarsko društvo.
Lutrija je lider u priređivanju igara na sreću u Crnoj Gori registrovana za:

a) Priređivanje lutrijskih igara na sreću
b) Priređivanje posebnih igara na sreću
c) Produkcija (proizvodnja) i emitovanje TV programa
d) Obavljanje drugih djelatnosti;
Proizvodnja i promet aparata i uređaja za igre na sreću
Obuka kadrova, obavljanje poslova prometa i drugih usluga vezanih za ovu djelatnost.

Lutrija je osnivač Asocijacije lutrijskih organizacija Jugoistočne Evrope(zemlje bivše Jugoslavije i lutrije drugih država koje budu zainteresovane). Očekuje se skori početak organizacije zajedničke lutrijske igre na tom nivou.

KONCESIONI UGOVORI

 • Ugovor za priređivanje posebnih igara na sreću na automatima i elektronskim ruletima u automat klubovima( 12 automat klubova, 159 igračkih mjesta);
 • Dozvola za priređivanje igara na sreću putem TV medija, putem sopstvenog kanala 777  (mogućnost priređivanja svih oblika igara na sreću).

Lutrija ima sopstveni kanal TV 777 (sopstvena produkcija  za potrebe igara na sreću, studio u fazi adaptacije.)

TV KANAL 777

 

Lutrija ima sopstveni kanal TV 777 (sopstvena produkcija  za potrebe igara na sreću, studio u fazi adaptacije.) Televizija 777 je jedna od najmlađih televizijskih medijskih kuća u Crnoj Gori. Eksperimentalni signal TV 777 prvi put je pušten u etar 1. decembra 2008. godine, da bi od 2011. godine otpočelo svakodnevno organizovano emitovanje televizijskog programa. Lutrija Crne Gore AD je pokrenula projekat “televizija 777” sa idejom da se crnogorskoj javnosti pruži nešto novo, relaksirajuće, neobično i zanimljivo. U početku svog emitovanja, osnovni cilj TV 777 je popularizacija i promocija igara na sreću koje priređuje Lutrija Crne Gore AD, sa željom afirmacije i predstavljanja istih širokom auditorijumu, na drugačiji, interaktivan i zanimljiv način.

Međutim, u skladu sa pravilima medijskog i marketinškog tržišta i poslovnim interesima Lutrije kao osnivača medija, TV 777 postaje ubrzo jedno od natraženijih sredstava oglašavanja u Crnoj Gori. Takođe, TV 777 predstavlja medijski servis koji pruža objektivne vijesti i informacije, proizvodi i emituje visokokvalitetan televizijiski program, sa velikim brojem autorskih emisija, profesionalno produciranih i raznovrsnih žanrova. Osim osnovnog i najvažnijeg napretka u kvalitetu i kvantitetu sopstvene proizvodnje programskih sadržaja, potrudili smo se da novim scenografijama, novim špicama i vizuleno budemo kvaliteniji. 

Agencija za elektronske medije je kroz monitoring praćenja programskog sadržaja televizije, ocijenila da je TV 777 medij sa preko 50% sopstvene produkcije, čime je TV 777 uvrštena u sami vrh medija po strukturi, trajanju i učešću sopstvene produkcije u ukupnoj proizvodnji i emitovanju televizijskog programa. Rezultati takvog rada su, pored visokog rejtinga programa i povjerenja gledalaca, i brojne nagrade koje su Lutrija Crne Gore i TV 777 dobile na međunarodnim i domaćim manifestacijama. Cilj TV 777 je objektivan i nepristrasan program i marketinška podrška svim privrednim subjektima. 

 

Struktura vlasništva pružaoca AVM usluge (TV7)

Procenat učešća u kapitalu:

Flesh & AS DOO 50.99%

Sava Grbović 43,19%

Ostali akcionari 5.82%

 

Web sajt: www.televizija-tv7.me 

 

 

HUMANOST NA DJELU

Lutrija Crne Gore kao pravni subjekt je u prethodnom periodu bila pokretač i učesnik brojnih humanitarnih akcija. Lutrija je dala doprinos prilikom otklanjanja posljedica elementarnih nepogoda i željezničke nesreće, a konstantno pruža pomoć nerazvijenim opštinama, javnim ustanovama za socijalno ugrožene, javnim ustanovama za djecu sa smetnjama u razvoju, razvoju sporta i drugim društvenim potrebama, pa je u proteklih pet godina izdvojila preko 700 000€ iz svojih prihoda za navedene svrhe.

U saradnji sa dobitnikom sedmice u 73. kolu igre na sreću Loto 7/33 (2013. godine) Lutrija Crne Gore je formirala fond u iznosu od 10 000€ čija su sredstva namijenjena i raspoređena ustanovama i organizacijama registrovanim na teritoriji Crne Gore, a koje se bave pomaganjem i smještajem djece bez roditeljskog staranja ili djece i odraslih sa invaliditetom.

Svakako da su ovo izuzetno bitne činjenice koje još jednom ukazuju i daju primjer svim privrednim društvima u Crnoj Gori da se uspješno poslovanje mora zasnivati na društveno odgovornom i humanitarnom radu.

NAGRADE I PRIZNANJA

Nakon više međunarodnih i  domaćih nagrada i priznanja, među kojima su od posebnog značaja nagrade za poslovnu izuzetnost i uspješne rezultate, priznanje za liderstvo u imidžu i kvalitetu, priznanje za najnovija tehnička i tehnološka dostignuća dodijeljeno od Međunarodnog komiteta za nauku i tehnologiju u Madridu (2006. godine). Podsjećamo da je Lutriji Crne Gore dodijeljeno međunarodno priznanje za poslovnu izuzetnost i uspješne rezultate koje dodjeljuje izborni komitet Global trade Leaders' Club sa sjedištem u Madridu.

Global trade Leaders' Club je dodijelio:

 • Priznanje za liderstvo u imidžu i kvalitetu
 • Međunarodnu nagradu za najnovija tehnička i tehnološka dostignuća od Međunarodnog komiteta za nauku i tehnologiju iz Madrida, čiju strukturu čine najuglednije svjetske kompanije iz oblasti igara na sreću (2006. godine)
 • Priznanje za inicijatorstvo i osnivanje Asocijacije Lutrija Jugoistočne Evrope koju čine lutrijske organizacije sa prostora ex-Jugoslavije sa ciljem širenja tržišta i razvoja igara na sreću
 • Crnogorski Oskar za zapošljavanje mladih - oko 350 zaposlenih ispod 28 godina starosti (2012. godine)

nagrade-i-priznanja-d

U KORAK S VREMENOM

Privredno društvo Lutrija Crne Gore AD, prateći razvoj i inovacije u domenu igara na sreću, prepoznala je uticaj medija. Sa ciljem razvoja djelatnosti igara na sreću, 13. jula 2011. godine pokrenula je korporativnu televiziju, edukativnog, zabavnog i sportskog karaktera – TV 777. Osnovnu, ujedno i pokretačku snagu čine mladi ljudi, sposobni da svojim vizijama, kreativnošću i elanom doprinesu drugačijem pogledu na medije u Crnoj Gori.

Lutrija Crne Gore pokretač je i drugih projekata od javnog interesa. Tim povodom u saradnji sa DN “Pobjeda”, Lutrija Crne Gore je osnivač prvog sportskog dnevnog lista “ARENA”.

o-nama

INFORMACIJE

ADRESA: PC Kruševac, Rimski trg br. 50, 81 000 Podgorica

MJESTO: Podgorica, Crna Gora – Montenegro

МATIČNI BROJ: 02019230

ŠIFRA I NAZIV DJELATNOSTI: 9200/ kockanje, klađenje, igre na sreću, proizvodnja opreme za te namjene, promet i usluge.

ODBOR DIREKTORA: Predsjednik Sava Grbović, prof.dr Blagota Mitrić član Odbora direktora, Dragan Grujičić član Odbora direktora

GLAVNI MENADŽER – v. d. Izvršnog direktora: Boris Delić

BROJ ZAPOSLENIH: na dan 1. oktobar 2022. – 100  radnika, organizovanih u sektore-službe, sa oko 20 prostora za priređivanje igara na sreću u Crnoj Gori.

REVIZOR: »Racio – Mont« d.o.o. Kolašin

STRUKTURA VLASNIŠTVA NA DAN 1. oktobar 2022. Sava Grbović 43.19%, Flash & As 50.99% ostalo 5.82% fizička i pravna lica.

GODIŠNJI POSLOVNI REZULTAT: Pozitivan.

Akcionarsko društvo nema poslovnih jedinica u inostranstvu.

POSLOVNE BANKE: Hipotekarna Banka, Crnogorska Komercijalna Banka, Podgorica, Prva Banka Crne Gore Podgorica

.

Loto 7/33:


Loto 7/36:
 • 2
 • 5
 • 6
 • 8
 • 26
 • 29
 • 32


Loto 7/39:
 • 1
 • 2
 • 13
 • 15
 • 25
 • 33
 • 35


Loto 7/42:
 • 7
 • 9
 • 11
 • 15
 • 21
 • 32
 • 39


Loto 7/21
 • 9
 • 5
 • 8
 • 13
 • 21
 • 10
 • 19
 • 11